Kreativno razmišljali in ustvarjali na temo Nikola Tesla 

Alma Mater Europaea – ECM je v sodelovanju z OŠ Cerkvenjak – Vitomarci izvedla ustvarjalni natečaj na temo Nikola Tesla. Učenke in učenci 4. razreda so s kreativnim razmišljanjem in ustvarjalnostjo znanost povezali z izobraževanjem. 

»Otrokom smo najprej predstavili izumitelja in genija Teslo. Prebrali smo jim knjigo, torej predstavili njegovo biografijo in pokazali njegove fotografije. Nato smo z otroci izvedli likovni natečaj. Tako smo novo pridobljeno znanje kreativno vključili v izobraževalni proces,« je povedala učiteljica Viktorija Caf.

Osnovnošolci so dokazali, da njihova domišljija nima meja. Ustvarili so prave umetnine, ki so odražale otrokovo trenutno razumevanje in spontano, nenaučeno znanje. Likovni izdelki pa ne pričajo samo o otrokovem likovnem razvoju. Psihologi, pedagogi in drugi znanstveniki so dokazali, da likovno izražanje predstavlja tudi otrokovo osebnost, njegovo razmišljanje, čustvovanje ter zanimanje, s čimer otrok ustvarja različne sisteme simbolov, ki mu omogočajo, da ustvari lastno videnje sveta v prostoru. 

Znanost bogati izobraževanje s spodbujanjem kritičnega mišljenja, radovednosti in učenja. Namen tega natečaja je bil otroke naučiti, kako pridobljeno znanje prenašati in povezovati z drugimi oblikami oz. podočji.